Přijatá zpráva - ostatní

Zadávací řízení FN BRNO – NBP – Stavební úpravy Kliniky úrazové chirurgie výběr zhotovitele projektové dokumentace IV.
Odesílatel Josef Chudáček
Organizace odesílatele Fakultní nemocnice Brno [IČO: 65269705]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 26.07.2023 13:27:43
Číslo jednací ve SpSl nepřiděleno/neuvedeno
ID ve SpSl nepřiděleno/neuvedeno
Předmět 1. změna zadávací dokumentace

„Dobrý den,
rádi bychom znali odpověď na dotaz, jež podáváme k zadávací dokumentaci veřejné zakázky: „FN BRNO – NBP – Stavební úpravy Kliniky úrazové chirurgie výběr zhotovitele projektové dokumentace IV“. (dále jen „ZD“). V rámci projektové dokumentace se požaduje zpracovat i „návrh dispozičního řešení jednotlivých místností včetně: nábytkového vybavení, jeho rozměrů, tvaru, barevnosti atd….“ Avšak v ZD není zmíněno, jestli má být předmětem řešení veškerého vybavení v uvažovaných místnostech, tzn. pevně spojené (např.: nerezové linky, kuchyňské linky) a i mobilní vybavení (např.: stoly, židle, stolové kontejnery) včetně vybavení zdravotnického typu (např.: nemocniční lůžko, dezinfektor podložních mís apod.).
Zadavatel uvádí ve Výzvě pod bodem 1., že projekt zdravotnické technologie bude součástí projektové dokumentace dle potřeby. Avšak z pohledu zvyklostí zpracovávání projektové dokumentace bývá zpracovávání vybavení zdravotnického typu, součástí projektu zdravotnické technologie, kde je vybavení rovněž specifikováno a rozpočtováno. Požaduje Zadavatel začlenění vybavení zdravotnického typu (např.: nemocniční lůžko, dezinfektor podložních mís, pulzní oxymetr apod.) do předmětu plnění a zpracování projektu zdravotnické technologie specialistou?
Předem děkujeme za odpověď.“


Vážení,
na základě dotazu uvedeného výše, vzneseného v rámci výběrového řízení prostřednictvím nástroje EZAK, odpovídá zadavatel následovně:
- Součástí projektové dokumentace bude dispoziční řešení nábytkového vybavení pevně spojeného se stavbou.
- Součástí projektové dokumentace bude dispozičního řešení nábytkového vybavení, které není pevně spojené se stavbou (mobilní) a to v rozsahu stolový nábytek, sedací nábytek, nábytkové kontejnery, skříně.
- Projekt zdravotnické technologie bude obsahovat:
-- Řešení medicinálních plynů.
-- Řešení vybavení zdravotnického typu a jeho dispozice v rozsahu nemocničních lůžek a pacientských stolků.

Ing. Josef Chudáček


Přílohy
- 23-07-26 1. ZMĚNA VE VÝZVĚ KUCH PODEPSÁNO.pdf (474.11 KB)